KETOFERM - suplement diety

116.00 zł


Dostępność: w magazynie

Kategoria: ESSENS KETO








KETOFERM - suplement diety

Suplement diety ESSENS KetoFerm to połączenie błonnika jabłkowego, fruktooligosacharydów i wyjątkowej mieszanki poddanych fermentacji wyciągów z 35 gatunków owoców i warzyw.

Zawartość: 13,5 g (30 kapsułek)

Suplement diety został opracowany i jest produkowany w Republice Czeskiej, przy zachowaniu surowych norm i przepisów UE. Jest dziełem zespołu Rady Naukowej ESSENS, złożonej z najlepszych specjalistów i farmaceutów pracujących w swojej branży już od wielu lat. Do właściwej produkcji są wykorzystywane wyłącznie surowce od sprawdzonych dostawców. Nie stosujemy surowców uzyskiwanych w procesach chemicznych ani konserwantów, stabilizatorów czy barwników. Produkt nie zawiera glutenu ani laktozy i może być spożywany przez wegan.

Rekomendowany sposób dawkowania: 1 kapsułka dziennie, rano, w trakcie lub po posiłku, popić dużą ilością wodą.

Wskazówki i ostrzeżenia dotyczące używania: Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Suplement diety nie zastąpi zbilansowanej, urozmaiconej diety i zdrowego stylu życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia oraz kobiet w ciąży i karmiących. Nie stosować przy nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu.

Producent: ESSENS EUROPE SE, Zaoralova 3045/1e, 628 00 Brno, Republika Czeska

Dlaczego warto przyjmować ESSENS KetoFerm? Przy stosowaniu diety keto może pojawić się skutek uboczny w postaci zmiany naturalnej flory bakteryjnej jelit, przejawiającej się osłabioną perystaltyką jelit, prowadzącą do zaparć. Zaparcia spowodowane są ograniczeniem ilości przyjmowanego błonnika, który naturalnie występuje w pieczywie, warzywach strączkowych itp.

Fermentacja 35 gatunków owoców i warzyw przebiega w ramach unikatowego procesu technologicznego, pod wpływem działania bakterii fermentacji mlekowej, bakterii Lactobacillus, bifidobakterii i drożdży. Wytwarza się szerokie spektrum rozpuszczalnego mirko błonnika, który jest głównym składnikiem odżywczym i elementem regenerującym błonę śluzową jelit, a ponadto reguluje układ odpornościowy. Ponadto w procesie fermentacji z owoców zostaje usunięty cukier. Zaletą mieszanki owoców i warzyw jest wspomaganie szerokiej gamy korzystnych dla zdrowia bakterii, w przeciwieństwie do błonnika jednoskładnikowego. Poddane fermentacji owoce mają właściwości przeciwutleniające i mogą mieć także działanie przeciwzapalne.

Fruktooligosacharidy, rozpuszczalny prebiotyczny, nieulegający trawieniu błonnik, stymuluje rozwój korzystnych dla zdrowia bakterii w jelicie grubym, hamuje rozwój patogenów i wspomaga pracę jelit, wzmacniając w ten sposób układ odpornościowy.

Korzyści, które dają wyciągi z owoców i warzyw poddane fermentacji: 

  • nie zawierają niemal żadnych cukrów
  • są ważnym źródłem błonnika
  • zawierają aż 90% mikrobłonnika, który jest idealną i bogatą substancją odżywczą dla bakterii jelitowych
  • pomagają poprawić perystaltykę jelit, co wspomaga zdrowe funkcjonowanie układu odpornościowego





























    Ingredients: fermented extracts (apple, carrot, mulberry, radish, pineapple, orange, lemon, beetroot, plum, passion fruit, watermelon, gooseberry, grapefruit, grapes, peach, acerola cherry, cranberry, strawberry, raspberry, cherry, chokeberry, blackcurrant, gooseberry, blueberry, pear, pomegranate, banana, papaya, lychee, melon, tomato, asparagus, Ziziphus jujuba, hawthorn, broccoli), chicory fructooligosaccharides, apple fibre, anti-caking agents (magnesium stearate, silicon dioxide), capsule shell (hydroxypropyl methylcellulose).

    Content of active ingredients | 1 capsule | % NRV

    Fermented fruit and vegetable juices | 240 mg  | -

    Fructo-oligosaccharides (FOS) (FOS) | 80 mg  | -

    Apple fibre  | 36 mg  | -

    *NRV = Nutrient Reference Value